Naturmedisin
Naturmedisin

press to zoom
Der hvor urtene gror
Der hvor urtene gror

press to zoom
Ringblomst
Ringblomst

press to zoom
Naturmedisin
Naturmedisin

press to zoom
1/12

Naturlig medisin

Vi tror at folk kan bli friske på en enkel og naturlig måte og at mye av den medisinen vi trenger er gratis og vokser like utenfor døren. Vi går i tipp-tipp oldemor Anne Brandfjelds fotspor og fører arven hennes videre. Det er mye som ikke har forandret seg noe særlig på de siste 150 årene, blant annet overdreven bruk av kjemisk fremstilt medisin som kan ha alvorlige bivirkninger og skumle tilsetningsstoffer i hudpleieprodukter. Vi er helt enig med Anne Brandfjeld som uttalte at:

"Jeg har aldri anvendt farlige medisiner, medisiner som kunne gjøre skade. Ingen kan bebreide meg noe i så måte. Hvor dyktige og innsiktsfulle våre norske leger enn er, så har de likevel kommet i skade for å anvende altfor sterke medisiner der hvor et gammelt, godt husråd kunne gjøre samme nytten. Mange utenlandske legeplanter passer ikke for vårt land og våre syke. Så viselig har forsynet innrettet alt at sykdommer som forekommer her i landet, kan helbredes med nettopp de urter som vokser på stedet."

Rundt omkring på tunet vårt vokser det helbredende urter som vi høster, tørker og bruker i helbredende te, tinkturer og salver.

Bivoks til salven vår produseres av bifolket i skogbrynet. 

På urtekilden.no  finner du mye god informasjon om de ulike medisinplantene som vokser i landet vårt og hva de kan brukes til.