Stallen på Villa Solsiden, et Paddock Paradis

104022598_1625965620889045_2426920825001

Et Paddock Paradise er et konsept basert på livsstilen til de ville mustangene i USA og er en måte å gi tamhester et miljø som ligner et naturlig habitat. Hovedmålet med et PP er å legge til rette for god fysisk og mental helse og denne formen for hestehold virker forebyggende for mange livsstilssykdommer. Et gjennomtenkt PP kan eliminere risikoen for forfangenhet, kolikk, Cushings syndrom og andre tilstander forårsaket av en unaturlig livsstil og diett. 

Lærdommen fra naturen blir brukt i utformingen av våre Paddock Paradise prosjekter.


Grupper av ville hester beveger seg langs kjente ruter eller spor mens de tilbakelegger store avstander til forskjellige steder i  territoriet deres. Fordi hester er byttedyr, beveger de seg instinktivt i tett, enkelrekket formasjon på tvers av disse hjemmeområdene når de søker etter fôr, vann, rulleplasser, andre flokker som de ønsker å samhandle med og andre aktiviteter som er avgjørende for deres biologi og overlevelse. Leksjonene fra naturen gir oss de grunnleggende retningslinjene for å konstruere Paddock Paradise. 

På grunn av trusselen fra rovdyr, dveler ville hester i deres naturlige habitat sjelden lenge i et frodig gressområde i naturen men tar noen biter her og der og fortsetter vandringen, opp til 40 km. daglig. En mer naturlig, og sunnere, måte å fôre hester på er å ha flere fôringsplasser for grovfôr og ideelt sett tilgang til forskjellige busker, trær, urter, markblomster, osv.  Beiteadferd er en sakte 'eat and go'-affære langs sporet. Vann, salt og hvileplasser plasseres strategisk og fremmer vandring. 

Et godt tilrettelagt Paddock Paradise med mye fri bevegelse, sosialt samvær med artsfrender og god trivsel sparer hesteeiere for adferdsproblemer og dyre veterinær regninger.

Vi tilbyr Paddock Paradise design og rådgiving. Kontakt Line for mer informasjon.

Villa Solsidens Paddock Paradis

Vinter
press to zoom
Villa Solsiden PP
press to zoom
Velkommen til Villa Solsiden
press to zoom
Lek
press to zoom
Kaffepause i Paddock Paradis
press to zoom
Stallen
press to zoom
Hester i solnedgang
press to zoom
Flokkliv
press to zoom
Villa Solsiden Paddock Paradise
press to zoom
Elijah
press to zoom
Tasirli
press to zoom
Dusty Moonlight
press to zoom
1/1