• Line

Jeg vil fortelle deg en historie.Denne historien har mange likhetstrekk med spennende eventyr og oppdiktede fortellinger, men den er helt sann og den skjer i nåtid. Det er landbruksoppgjør og bondeopprør i Norge, det lille, lange landet langt mot nord… Konflikten handler hovedsakelig om hvorvidt vi skal ha et landbruk i Norge, eller ikke.

Men denne "bagatellmessige" krangelen havner i skyggen av en lei pandemi som tilsynelatende ingen ende vil ta. Men folket får både brød og sirkus og er fornøyde med det.

Men det brygges opp til en storm, langt skumlere enn både pandemien og konflikten mellom bønder og politikere i Norge

og som går folk flest hus forbi

og det er det skumle som skjer i kulissene i landbruket i USA.

Visste du at hvert år sprøytes det over 126 millioner kilo glyfosat (svært giftig ugressmiddel som dreper insekter, gjør folk alvorlig syke og forurenser havet) på jordene rundt omkring i verden?

At verdens matjord er døende?

At vi har stø kurs mot en verdensomfattende matkrise av episke proporsjoner, som også vil berøre alle negativt på en eller annen måte?

At Bill Gates er den største eieren av jordbruksland i USA og er en ivrig tilhenger av GMO?

Men fortvil ikke, det er håp. Smarte folk med gode løsninger jobber med å fikse problemet. Michael Smith, et supersmart datageni og hverdagshelt tar saken og får hjelp av gode venner. Når lettpåvirkelige politikere, grådige kapitalister og virkelighetsfjerne økonomer kåler det til, da må de med sunt bondevett stå frem, trå til, og ordne opp.

Fortsettelse følger...

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle