Naturlig hestehold

Barfot
Barfot

press to zoom
Barfottrim
Barfottrim

press to zoom
Tillit
Tillit

press to zoom
Barfot
Barfot

press to zoom
1/12

Naturlig hestehold handler om å la hester leve på en måte som er så naturlig for dem som mulig i menneskelig varetekt. Alle hestene på Villa Solsiden er barfot, lever i flokk på utegang og rides bittløst. Vi bruker verken vold eller tvang når de trenes og håndteres. Dette fungerer godt for hestene våre og det er ytterst sjelden noen av dem er syk eller skadet. 

Vi er veldig opptatt av god hestevelferd og sørger for at sal og utstyr et tilpasset den enkelte hest og at de får behandling av veterinær og hesteterapeut når det er nødvendig. Vi anbefaler Fagsalmakeren  Silje Sverkholdt til tilpassing av sal og seletøy og  hesteterapeut Heidi Bye Svartangen på Ditt Dyrs Helse AS hvis hesten trenger hjelp mot muskelplager og spenninger i kroppen. Fantastisk dyktige og kunnskapsrike damer.

 

I løpet av vinteren 2020-2021 kommer det mer informasjon om naturlig hestehold, barfottrim, bittløst, trening av unghest, omskolering av travhester, utforming av et "paddock paradise" bruk av hest i terapi og coaching og annet nyttig om hester og hestehold på denne siden.  I mellomtiden henviser vi til vår Facebook side.