Ikke la frykten for ekle blodsugere hindre deg i å ta turen ut i skog og mark!

 

De fleste myggmidler som er i handelen inneholder det skumle kjemikaliet DEET (N, N-dietyl-meta-toluamid) men visste du at DEET også fjerner lakk? Jeg klør som besatt etter å ha blitt stukket av blodsugere med vinger, men er skeptisk til å smøre lakkfjerner på huden min.

 

Skogen rundt småbruket vårt er en vakker idyll, men på grunn av mye rådyr og elg er det dessverre også et tilholdssted for haugevis med FLÅTT! Ekle blodsugende kryp som kravler og kryper på dyr og mennesker.

I mai i fjor plukket jeg av 30 stykker på hundene mine etter en tur i skogen, og på omtrent samme tid ble min kusine alvorlig syk av et flåttbitt. Det var da jeg begynte å undersøke om det fantes et giftfritt alternativ til DEET og permetrin( som er svært skadelig for naturen). Jeg forsøkte det meste og testet flere eteriske oljer som lavendel, citronella, neem, teatree og geranium uten særlig effekt. Men så kom jeg over Citriodiol, olje fra sitroneukalyptustreet (eucalyptus citriodora)som virket lovende og bestilte en prøve fra www.citrefine.com og BINGO! Det holder det det lover og virker fantastisk godt mot ekle småkryp, med og uten vinger.

 

Jeg har ikke plukket en eneste flått av hundene, hestene eller meg selv etter at jeg fant frem til formelen som jeg har valgt å kalle for Flåttfrid's. På varme kvelder kan jeg fôre hestene i shorts og t-skjorte i solnedgangen når knott og mygg svermer uten å få et eneste stikk.

 

Nå er garasjen bygget om til et lyst og trivelig produksjonslokale og vi syntes det er skikkelig stas å kunne bidra til at folk kan ferdes i den norske faunaen uten å engste seg for ekle blodsugende kryp som kan gjøre oss syke.

 

Ønsker du å nyte sommeren uten at plagsomme insekter stikker eller biter deg?

 

En krukke med Flåttfrid's vidundermiddel mot blodsugere inneholder 100ml.

For kr. 250,- får du en krukke sendt hjem i postkassen din.

 

Bestill og betal med Vipps! 619753

Merk betalingen med adresse og e-post.

vipps.jpg
flåttfridsfinal.png